Jak vyzrát na ucpaný odpad

Kdo by neznal neustálý nepříjemný problém se zaneseným odpadem. Ať už se jedná o kuchyňský dřez, umyvadlo, vanu nebo třeba sprchový kout plný nečistot a usazenin. Nejenže nepříjemně zapáchá, ale také brání odtoku vody. V takovém případě nezbývá nic jiného než vyčistit odpas. Existuje přitom snadné řešení, které odpad znovu zprůchodní.

Starosti s dlouhými vlasy, které se neustále dostávají do odpadu, často v domácnosti budí zbytečné vášně a rozbory toho, co bude zapotřebí udělat. Přestože máte v umyvadlech sítka, sice nějakou nečistotu zachytí, ale zdaleka to není vše, co by bylo vhodné. Podívejme se tedy na to, jaké máme možnosti při ucpaném odpadu.

odpad 1

Možnosti zprůchodnění odpadu

Použití louhu a agresivních roztoků není zrovna šetrným řešením, pokud si chcete uchovat potrubí v použitelném stavu. Je lepší o těchto prostředcích ani neuvažovat. Navíc může poškodit i zdraví poleptáním rukou nebo očí. Z tradičních metod můžeme zmínit průplach hrncem vařící vody s pořádnou dávkou soli. Pokud není zanesení velké, lze vyzkoušet gumový zvon.

Existují také živé bakterie, které požírají tuk v odpadu. Tato eventualita také není nic, co by bylo obzvlášť účinné.

Nakonec je tu i možnost, že odšroubujete sifon, propláchnete vodou a využijete čisticí pružinu, což je zdlouhavé a popravdě: komu by se do toho chtělo.

Účinné a šetrné vyčištění

Všechny tyto kroky jsou zcela zbytečně náročné, protože celou záležitost lze vyřešit hezky v klidu, jednoduše a šetrně bez ničení těsnění. Dobrého výsledku dosáhnete se zhruba 200 ml přípravku Idrajet. Stačí nalít do odpadu a nechat působit asi 30-120 minut. Pak je zapotřebí odpad propláchnout velkým proudem vody. Přípravek všechny nečistoty dobře rozpustil a takhle mohou volně odtéct. Pak už stačí jen čas od času použít prostředek preventivně.

Zanesený odpad vůbec nemusí být komplikovaný. Stačí použít efektivní řešení.

idrajet 1

Zpět do obchodu